linkovi
Projekt podržali
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2. Upravno, kulturno i prometno središte općine je Jasenovac, naselje smješteno na ušću rijeke Une u Savu. Općina Jasenovac se nalazi u 1. Skupini područja od posebne državne skrbi, pogranična je općina na raskrižju vodenog, cestovnog i željezničkog prometa. Gotovo cijelo područje općine nalazi se u Parku prirode Lonjsko polje sa bogatom kulturnom, prirodnom i povijesnom baštinom. Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac. U Sisačko-moslavačkoj županiji najveća je depopulacija stanovništva na području općine Jasenovac u odnosu na 1991. godinu (cca 30%). Po popisu stanovništva 1991.godine na području sadašnje općine Jasenovac živjelo je 3599 stanovnika, a 2004. godine 2500 stanovnika.

Marija Mačković

Rođena je 28. listopada 1956. godine . Osnovnu školu završila je u Jasenovcu, a srednju u Zagrebu. Udana je majka dvije odrasle kćeri. Prvi je djelatnik Općine Jasenovac od njenog utemeljenja 15. travnja 1993. godine od kada je tajnica Općinskog vijeća i poglavarstva. Članica je Hrvatske demokratske zajednice. Dužnost Općinske načelnice obnaša od 20. travnja 1999. godine. 1996. godine Odlukom predsjednika dr. Franje Tuđmana odlikovana odlikovanjem Red hrvatskog pletera te Spomenicom domovinske zahvalnosti. Predsjednica nogometnog kluba «Jasenovac», dopredsjednica Nogometnog središta Novska i članica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije. Članica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jasenovac i Udruge za zaštitu kulturne baštine Jasenovac.
...
Web: http://www.opcina-jasenovac.hr/
Email Jasenovac  
  RSS Jasenovac  RSS
© Svi materijali na ovom webu, izgled, i koncept su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu. Prijenos dozvoljen isključivo uz naznaku 'kako prenosi Lokalna Hrvatska' / * statistički podaci korišteni iz biltena Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr) / ** vremenska prognoza se preuzima direktno sa stranica Državnog Hidrometeorološkog zavoda hrvatske (www.dhmz.hr ) / *** vijesti JLS se preuzimaju sukladno Ugovoru Lokalne Hrvatske i pojedinih JLSa o sudjelovanju u projektu, autorsko pravo pripada pojedinim autorima / izdavač: Udruga Lokalna Hrvatska / oblikovanje: Davor Bačić / programiranje: Željko Erceg / projekt pokrenut MMIX / aktualni dizajn MMXIII/2013