linkovi
Projekt podržali
BUZET GRBBuzet, zajedno s okolicom, poznatom kao Buzeština obuhvaća 165 km2 i oko 6000 stanovnika.
Pod Buzeštinom se podrazumijeva područje grada Buzeta, te sva sela i zaselci Roštine, Humštine, Vrhuvštine, Račištine, Sovinjštine.
Područje Buzeštine smješteno je u najsjevernijem unutrašnjem dijelu Istre, na prostoru između tri velika gradska središta: Rijeke, Trsta i Pule.

Područje je vrlo raznoliko, od 10 m do preko 1000 m nadmorske visine. Iz toga proizlaze i razlike u klimi. Dok u dolini rijeke Mirne prevladava blaga mediteranska klima, u planinskom dijelu Ćićarije vlada kontinentalna, planinska klima.

Područje Ćićarije, tzv. "KROV Istre", sa svojim šumovitim predjelima, divnim travnjacima i pašnjacima, može pružiti ugodan odmor, osobito u ljetnim mjesecima, a ljubiteljima zimskih radosti i zimi. U dolini rijeke Mirne, uz rub Motovunske šume razvio se zdravstveni turizam u lječilištu Istarske toplice. Imajući u vidu narodnu izreku «Zdravlje je najveće bogatstvo čovjeka» Istarske Toplice pružaju sumpornu vodu, termalne i blatne kupke koje se koriste za liječenje reumatskih bolesti i endokrilnog sustava.

Buzet se nalazi u samom srcu sjevernog dijela hrvatske Istre. Na površini od 165 km2 živi oko 6 059 stanovnika.

Stari grad Buzet se nalazi na 150 m visokom brdu iznad plodne doline kojom protječe rijeka Mirna, dok se noviji dio grada tzv. Fontana, razvija u podnožju brda.

Buzet se još naziva i Gradom tartufa jer je smješten u zoni u kojoj raste ta najskupocjenija podzemna gljiva.Mjesta Buzeštine

Hum
HUMAko ikoji grad posjeduje snagu magnetske privlačnosti, onda je to Hum. Iz njegovih se zidina, sa zvonika, s ruševnih balatura i iz Sivih kamenih stijena na kojima je uzdignut, iskrada šapat starine. Pronađeš li vremena, prijatelju, osluhni tu stoljetnu priču. Uđi u grad čista srca. Na jednoj od alki velikih bakrenih vrata Tebi je namjenjena pozivna pjesma:

Tom malom gradiću
u pohode dođi,
na kamenu tvrdu
toplina vri

Obilazak grada u pet minuta. U Humu je i to moguće. A Ti si poželio još malo uživati u ljepoti koja ti se nudi. Poželio si sjesti u hladovinu ljetne terase ili uz pravo istarsko ognjište. U tom slučaju, čeka te gostoljubivost domaćina u Humskoj konobi i izvrsna kulinarska ponuda.

Na cesti izmežu Roča i Huma (7 km ) s obe strane ceste podignut je spomenik glagoljici koji je postavljen 1977. godine. To je ALEJA GLAGOLJAŠA čiji je idejni začetnik književnik Zvane Črnja, a osmislili su je prof. dr. Josip Bratulić i kipar Želimir Janeš. Čini je jedanaest kamenih spomen-obilježja: Stup Čakavskog sabora, Stol Ćirila i Metodija, Sijelo Klimenta Ohridskog, Vidikovac Grgura Ninskog, Glagoljski lapidarij, Klanac hrvatskog Lucidara, Uspon Istarskog razvoda, Zid hrvatskih protestanata i heretika, Odmorište žakna Jurja, Spomenik otporu i slobodi te Vrata Huma. Želite li znati nešto više o Aleji glagoljaša, glagoljici i Humu, kupite knjižicu HUM-izlet u najmanji grad na svijetu.


Roč
ROCNa mjestu gdje bjelina vapnenastih stijena Ćićarije i Učke prelazi u sivozelenu dolamu laporastih hrptova i plodnih dolina, nalazi se gradić Roč.

Danas mu tepaju da je "gradić sunca, slobodnih ptica i ljudi dobre volje". Pomalo u zavjetrini, u tišini crkava i sigurnosti bratovština, cvala je jedna kultura kojoj je predložak bilo pismo, slavensko pismo glagoljica - dar svete braće Ćirila i Metodija. Glagoljaštvo je u Roču ostavilo mnogobrojne duhovne i materijalne pečate. Neki su sačuvani i do današnjih dana.

Prijatelju,
zastani u Roču, razgledaj povijesna zdanja, ali i nove kamene skulpture i druga ostvarenja vrhunskih umjetnika - prijatelja Roča. Svakako zasjedni uz Županski kameni stol ispred Ročke konobe i kušaj bisku - ljekovito i afrodizijsko piće, a u konobi zatraži specijalitet kuće.


Sovinjak
SOVINJAKKad u dolini Mirne s glavne ceste Buzet - Ponte Porton skreneš lijevo gore, u strmo brdo, nakon 3 km asfaltne ceste, stići ćeš na krasnu visoravan i na njoj srednjovjekovno naselje - Sovinjak.

Predahneš li u hladu krošnjasta kestena, u dvorištu velike župne crkve, ispred tebe puca predivan vidik: uska dolina Mirne, stiješnjena "Kamena vrata ", Mlunska pitoma polja i vinogradi, a dolje prema sjeveru gorovita Ćićarija...

Tu podno stoljetna kestena, kameni sunčani sat drijema. Stoji ura. Stoji vrijeme u kamenoj poeziji Sovinjaka. Živo je samo u "Karoci" - simpatičnoj, novootvorenoj seoskoj gostionici u kojoj oganj na starom ognjištu - kaminu vragolasto pucketa, širi se miris pečenih kobasica, a zvuk "trieštine" mami na ples.

Kilometar od Sovinjaka, cestom prema istoku, u okružju stoljetnih maslina, bremenita trsja, smokava, u zuju pčela - Sovinjsko Polje. Kraj ceste, prvo što dočeka gosta, omanja kuća u hladu cedrova - gostionica "Toklarija", a unutra raj za dušu i okrepu čovjeka.


Vrh
VRHVrh je na najvišoj visoravni razgranatog briježja što ga sjeverno polukružno obilazi Mirna a na jugu Botonega. Šumovito područje s poznatim tartufima na obroncima južne Vrhuvštine, 8 km od Mirne, pola od toga usporedo razinom bistre rijeke gdje odlično uspjeva gljiva tartuf, ostala 4 km valja se naglo uspinjati preko sela Barušića i Luskića do nadmorske visine 397 m.

Vrh mjestašce na 397 metara nadmorske visine s otprilike 130 stanovnika čaroban je biserčić usred Istre, znan i po tome što se s crkvenog zvonika, za lijepa dana, vide Julijske Alpe, i što se s njega mogu izbrojiti čak 153 mjesta, s jezerom Butoniga i nedalekim Motovunom koji je, kao kruna brežuljka na kojem dominira, duboko srastao sa svojom okolinom! Dokle god pogled dopire na sve četiri strane nižu se divni krajolici s ucrtanim starim kamenim hižama pojedinih nastanjenih mjesta kao na listovima albuma koloriranih slika.Vrh stoga s pravom nosi naziv "Istarski vidikovac".

Vrh je poznat i po svojem vinu nad vinima "jedino koje ženu drži lijepom i nakon pića", po riječima čuvene markize de Pompadour, jedino je vino koje se ne može demokratizirati! Kao luksuz i istoznačnica za parajlijski provod, šampanjac je nedostižan ustupak vlastitim željama. Pa ipak, svratite li do Vrha možete si priuštiti užitak u pravome, nepatvorenu šampanjcu koji kao blažena tekućina izaziva osmijeh na licu pilca i ne muči ga mučninama i glavoboljama drugog jutra.

Poznat je i po svojoj Biski kao pravom simbolu starinskih naslijeđenih vrijednosti.

Vrh je i pravo mjesto za gurmanske čari. Svjetski poznati restoran "Vrh" stoji vam na usluzi da i vi probate čari istarske kuhinje, sa svojom tradicijom dugom 23 godine kao pokazateljem vrhunske kvalitete.

Ako i samo skoknete do Vrha nauživati se čistog zraka i odmoriti oči na krajolicima iz dječjih bajki ili potražiti Alpe pogledom kao ostvarenje želja maštom, skoro da je nužno doživljaj upotpuniti biskom ili pjenušcem. A ukradete li ovome svijetu sa sve manje šarma svoj malen komadić sreće, podijelite je s osobom do koje vam je stalo uz nestašne iskre skrivene u boci pjenušca ili erotsku aromu biske!Povijest Buzeta

(Pinquentum - Pilsent - Plzet - Blzet - Pinguente - Buzet)

Grad na čunjastom brdu što se podigao usred plodne doline kojom protječe rijeka Mirna. Pretpovijesna gradina; akropolskog tipa, na čiji se vrh nekad uspinjalo kružno, kao obodom puževe kućice. U doba Rimljana naselje je utvrđeno, ali upravo do njegova podnožja počeli su stizati različiti narodi u vrijeme seoba. Posljednji stigoše Slaveni, Hrvati i - ostadoše.

Buzet se prvi put spominje 804. godine, no kontinuitet naselja pratimo od pretpovijesti, preko antike, srednjeg vijeka - sve do danas. U VI st. grad potpada pod vlast Bizanta, a tijekom kasnijih stoljeća postaje posjed karolinških markgrofova i akvilejskih patrijarha, te važna utvrda u vrijeme feudalnih borbi. Od 1420.godine Buzet je pod vlašću Mlečana koji obnavljaju bedeme i grad opasaju jakim zidom, osobito 1511. kada Buzet postaje sijelo vojnog upravitelja Istre, tzv. Capitana de Raspo.

Tijekom arheoloških istraživanja u blizini Buzeta proneđena su tri ranosrednjovjekovna lokaliteta: na brežuljku Brežac - longobardsko groblje (iz VI-VII st.), na brežuljku Mejica - bizantska nekropola (iz VII-VIII st.), a uz sjeverne gradske zidine - starohrvatsko groblje s nalazima iz IX-X stoljeća.

Grad Buzet teče kosom brda od sjevera prema jugu. Ima dvoja gradska vrata, Vela i Mala (XVI st.), četiri trga, međusobno spojena trima glavnim ulicama. Trg na kojem je smještena župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije (XVIII st.), isklesan je na živom kamenu. Osim župne crkve u kojoj su smještene glasovite orgulje Gaetana Callida iz 1787. godine, te raritet - gotička pokaznica iz 1453. godine, ali i niz drugih liturgijskih predmeta, u Starome gradu Buzetu je i crkva sv. Jurja na čijem je portalu upisana godina 1611. Iznad sakristije je preslica sa dva okna i jednim zvonom. Unutrašnjost crkve krase venecijanski drveni oltar, bočni barokni oltar, velika platna - slike svetaca iz XVIII st., te izrezbarene korske klupe - barokni rad domaćeg majstora.

Od profane srednjovjekovne arhitekture ističu se palača kapetana, s grbovima i neobično plemenito riješenim portalom (XVII st.), te skladište za žito, na kojem su grbovi buzetskih gradonačelnika. No, srce grada bila je nekoć gradska cisterna s baroknim ukrasima iz XVIII st. smještena na središnjem gradskom trgu, gdje je, osim za vodospremu, služila i kao mjesto okupljanja i odmora.

Izvan grada nalaze se još neke crkve: u blizini vodovoda crkva sv.Marije Magdalene iz 1325.g., na groblju crkva sv. Vida iz 1653.g. s kipom sv. Vida iz 1414.g., barokna crkva sv. Ane s križnim tlocrtom,te crkva sv.Ivana iz 1634.g. s rezbarenim glavnim oltarom i kvalitetnim slikama iz XVII stoljeća.

Zavičajni muzej Buzeštine, uz arheološki i povijesni odjel, čuva bogatu etnografsku građu. Arheološka i povijesna zbirka nalaze se u obnovljenoj zgradi iz 1639. godine, a u još pet starobuzetskih građevina iz XVI st. smještene su zbirke pojedinih obrta: češljara, pekara, kovačnica, metlara, te radionice tkalačkog, lončarskog i postolarskog obrta. Uz predmete iz pretpovijesti, u arheološkoj je zbirci izložena i građa rimskog doba, a u povijesnoj se zbirci nalaze kopije srednjovjekovnih fresaka, odljevi natpisa pisanih glagoljicom te predmeti vezani uz doba i ličnosti narodnoga preporoda u Istri.
...
(1230) 23.05.'22 | 19.05.'22 | 18.05.'22 | 17.05.'22 | 16.05.'22 | 13.05.'22 | 12.05.'22 | 10.05.'22 | 27.04.'22 | 26.04.'22 | 19.04.'22 | 06.04.'22 | 05.04.'22 | 31.03.'22 | 30.03.'22 | 21.03.'22 | 04.03.'22 | 03.03.'22 | 28.02.'22 | 25.02.'22 | 22.02.'22 | 21.02.'22 | 14.02.'22 | 28.01.'22 | 27.01.'22 | 19.01.'22 | 03.01.'22 | 29.12.'21 | 28.12.'21 | 27.12.'21 | 21.12.'21 | 17.12.'21 | 16.12.'21 | 10.12.'21 | 08.12.'21 | 07.12.'21 | 03.12.'21 | 24.11.'21 | 23.11.'21 | 16.11.'21 | 12.11.'21 | 11.11.'21 | 09.11.'21 | 08.11.'21 | 03.11.'21 | 02.11.'21 | 28.10.'21 | 27.10.'21 | 26.10.'21 | 19.10.'21 | 15.10.'21 | 14.10.'21 | 05.10.'21 | 04.10.'21 | 01.10.'21 | 28.09.'21 | 22.09.'21 | 16.09.'21 | 15.09.'21 | 13.09.'21 | 03.09.'21 | 01.09.'21 | 30.08.'21 | 06.08.'21 | 27.07.'21 | 23.07.'21 | 20.07.'21 | 13.07.'21 | 08.07.'21 | 21.06.'21 | 16.06.'21 | 15.06.'21 | 11.06.'21 | 19.05.'21 | 13.05.'21 | 12.05.'21 | 11.05.'21 | 29.04.'21 | 12.04.'21 | 01.04.'21 | 31.03.'21 | 24.03.'21 | 19.03.'21 | 18.03.'21 | 12.03.'21 | 11.03.'21 | 10.03.'21 | 23.02.'21 | 22.02.'21 | 08.02.'21 | 13.01.'21 | 04.01.'21 | 21.12.'20 | 07.12.'20 | 25.11.'20 | 20.11.'20 | 19.11.'20 | 16.11.'20 | 12.11.'20 | 09.11.'20 | 04.11.'20 | 03.11.'20 | 27.10.'20 | 26.10.'20 | 19.10.'20 | 08.10.'20 | 07.10.'20 | 06.10.'20 | 02.10.'20 | 17.09.'20 | 08.09.'20 | 04.09.'20 | 02.09.'20 | 27.08.'20 | 21.08.'20 | 18.08.'20 | 23.07.'20 | 22.07.'20 | 06.07.'20 | 01.07.'20 | 19.06.'20 | 15.06.'20 | 12.06.'20 | 10.06.'20 | 08.06.'20 | 03.06.'20 | 02.06.'20 | 29.05.'20 | 26.05.'20 | 18.05.'20 | 11.05.'20 | 06.05.'20 | 04.05.'20 | 27.04.'20 | 20.04.'20 | 10.04.'20 | 26.03.'20 | 25.03.'20 | 24.03.'20 | 20.03.'20 | 19.03.'20 | 16.03.'20 | 13.03.'20 | 12.03.'20 | 11.03.'20 | 05.03.'20 | 04.03.'20 | 26.02.'20 | 18.02.'20 | 10.02.'20 | 07.02.'20 | 06.02.'20 | 31.01.'20 | 28.01.'20 | 27.01.'20 | 17.01.'20 | 16.01.'20 | 14.01.'20 | 13.01.'20 | 27.12.'19 | 23.12.'19 | 18.12.'19 | 04.12.'19 | 25.11.'19 | 22.11.'19 | 21.11.'19 | 20.11.'19 | 19.11.'19 | 18.11.'19 | 14.11.'19 | 13.11.'19 | 12.11.'19 | 31.10.'19 | 28.10.'19 | 22.10.'19 | 18.10.'19 | 04.10.'19 | 27.09.'19 | 20.09.'19 | 16.09.'19 | 05.09.'19 | 30.08.'19 | 20.08.'19 | 01.08.'19 | 31.07.'19 | 25.07.'19 | 15.07.'19 | 10.07.'19 | 05.07.'19 | 24.06.'19 | 12.06.'19 | 04.06.'19 | 24.05.'19 | 23.05.'19 | 22.05.'19 | 21.05.'19 | 17.05.'19 | 16.05.'19 | 07.05.'19 | 06.05.'19 | 24.04.'19 | 23.04.'19 | 18.04.'19 | 12.04.'19 | 11.04.'19 | 09.04.'19 | 04.04.'19 | 03.04.'19 | 29.03.'19 | 28.03.'19 | 27.03.'19 | 26.03.'19 | 20.03.'19 | 19.03.'19 | 18.03.'19 | 11.03.'19 | 08.03.'19 | 27.02.'19 | 19.02.'19 | 14.02.'19 | 13.02.'19 | 12.02.'19 | 07.02.'19 | 06.02.'19 | 04.02.'19 | 30.01.'19 | 28.01.'19 | 25.01.'19 | 21.01.'19 | 16.01.'19 | 11.01.'19 | 02.01.'19 | 24.12.'18 | 21.12.'18 | 06.12.'18 | 05.12.'18 | 29.11.'18 | 28.11.'18 | 27.11.'18 | 12.11.'18 | 31.10.'18 | 30.10.'18 | 22.10.'18 | 19.10.'18 | 09.10.'18 | 03.10.'18 | 02.10.'18 | 28.09.'18 | 27.09.'18 | 21.09.'18 | 20.09.'18 | 18.09.'18 | 04.09.'18 | 22.08.'18 | 03.08.'18 | 18.07.'18 | 09.07.'18 | 06.07.'18 | 13.06.'18 | 12.06.'18 | 08.06.'18 | 05.06.'18 | 30.05.'18 | 24.05.'18 | 21.05.'18 | 17.05.'18 | 15.05.'18 | 11.05.'18 | 09.05.'18 | 07.05.'18 | 30.04.'18 | 25.04.'18 | 20.04.'18 | 18.04.'18 | 17.04.'18 | 13.04.'18 | 12.04.'18 | 09.04.'18 | 26.03.'18 | 23.03.'18 | 21.03.'18 | 19.03.'18 | 14.03.'18 | 13.03.'18 | 09.03.'18 | 02.03.'18 | 23.02.'18 | 12.02.'18 | 06.02.'18 | 25.01.'18 | 17.01.'18 | 10.01.'18 | 03.01.'18 | 02.01.'18 | 27.12.'17 | 22.12.'17 | 21.12.'17 | 14.12.'17 | 04.12.'17 | 27.11.'17 | 24.11.'17 | 23.11.'17 | 21.11.'17 | 15.11.'17 | 09.11.'17 | 08.11.'17 | 07.11.'17 | 16.10.'17 | 11.10.'17 | 10.10.'17 | 06.10.'17 | 27.09.'17 | 20.09.'17 | 15.09.'17 | 14.09.'17 | 13.09.'17 | 08.09.'17 | 01.09.'17 | 31.08.'17 | 29.08.'17 | 23.08.'17 | 10.08.'17 | 08.08.'17 | 02.08.'17 | 27.07.'17 | 21.07.'17 | 20.07.'17 | 18.07.'17 | 17.07.'17 | 13.07.'17 | 10.07.'17 | 07.07.'17 | 04.07.'17 | 27.06.'17 | 23.06.'17 | 21.06.'17 | 16.06.'17 | 14.06.'17 | 12.06.'17 | 05.06.'17 | 19.04.'17 | 18.04.'17 | 14.04.'17 | 13.04.'17 | 10.04.'17 | 07.04.'17 | 29.03.'17 | 28.03.'17 | 27.03.'17 | 22.03.'17 | 21.03.'17 | 20.03.'17 | 14.03.'17 | 13.03.'17 | 10.03.'17 | 02.03.'17 | 01.03.'17 | 23.02.'17 | 15.02.'17 | 03.02.'17 | 01.02.'17 | 30.01.'17 | 27.01.'17 | 25.01.'17 | 20.01.'17 | 16.01.'17 | 30.12.'16 | 27.12.'16 | 23.12.'16 | 28.11.'16 | 21.11.'16 | 14.11.'16 | 09.11.'16 | 07.11.'16 | 25.10.'16 | 24.10.'16 | 21.10.'16 | 20.10.'16 | 14.10.'16 | 07.10.'16 | 06.10.'16 | 03.10.'16 | 28.09.'16 | 13.09.'16 | 12.09.'16 | 08.09.'16 | 07.09.'16 | 06.09.'16 | 02.09.'16 | 01.09.'16 | 26.08.'16 | 22.08.'16 | 18.08.'16 | 12.08.'16 | 11.08.'16 | 09.08.'16 | 02.08.'16 | 28.07.'16 | 26.07.'16 | 13.07.'16 | 12.07.'16 | 07.07.'16 | 01.07.'16 | 30.06.'16 | 27.06.'16 | 09.06.'16 | 07.06.'16 | 03.06.'16 | 02.06.'16 | 31.05.'16 | 25.05.'16 | 19.05.'16 | 18.05.'16 | 17.05.'16 | 10.05.'16 | 09.05.'16 | 06.05.'16 | 04.05.'16 | 02.05.'16 | 29.04.'16 | 28.04.'16 | 27.04.'16 | 21.04.'16 | 13.04.'16 | 08.04.'16 | 04.04.'16 | 29.03.'16 | 25.03.'16 | 24.03.'16 | 23.03.'16 | 22.03.'16 | 21.03.'16 | 18.03.'16 | 17.03.'16 | 16.03.'16 | 15.03.'16 | 11.03.'16 | 09.03.'16 | 08.03.'16 | 07.03.'16 | 04.03.'16 | 02.03.'16 | 01.03.'16 | 26.02.'16 | 25.02.'16 | 24.02.'16 | 23.02.'16 | 19.02.'16 | 17.02.'16 | 15.02.'16 | 10.02.'16 | 08.02.'16 | 05.02.'16 | 04.02.'16 | 02.02.'16 | 01.02.'16 | 28.01.'16 | 25.01.'16 | 18.01.'16 | 05.01.'16 | 04.01.'16 | 30.12.'15 | 29.12.'15 | 28.12.'15 | 24.12.'15 | 23.12.'15 | 22.12.'15 | 21.12.'15 | 17.12.'15 | 09.12.'15 | 08.12.'15 | 04.12.'15 | 02.12.'15 | 27.11.'15 | 26.11.'15 | 25.11.'15 | 24.11.'15 | 23.11.'15 | 20.11.'15 | 19.11.'15 | 16.11.'15 | 12.11.'15 | 05.11.'15 | 04.11.'15 | 03.11.'15 | 02.11.'15 | 30.10.'15 | 29.10.'15 | 28.10.'15 | 27.10.'15 | 26.10.'15 | 23.10.'15 | 22.10.'15 | 21.10.'15 | 20.10.'15 | 19.10.'15 | 16.10.'15 | 15.10.'15 | 14.10.'15 | 13.10.'15 | 07.10.'15 | 06.10.'15 | 05.10.'15 | 30.09.'15 | 29.09.'15 | 25.09.'15 | 24.09.'15 | 23.09.'15 | 22.09.'15 | 21.09.'15 | 18.09.'15 | 17.09.'15 | 16.09.'15 | 14.09.'15 | 08.09.'15 | 07.09.'15 | 04.09.'15 | 03.09.'15 | 02.09.'15 | 31.08.'15 | 28.08.'15 | 25.08.'15 | 24.08.'15 | 13.08.'15 | 11.08.'15 | 06.08.'15 | 04.08.'15 | 29.07.'15 | 28.07.'15 | 27.07.'15 | 24.07.'15 | 23.07.'15 | 22.07.'15 | 20.07.'15 | 16.07.'15 | 15.07.'15 | 07.07.'15 | 06.07.'15 | 03.07.'15 | 29.06.'15 | 23.06.'15 | 19.06.'15 | 18.06.'15 | 17.06.'15 | 16.06.'15 | 12.06.'15 | 11.06.'15 | 10.06.'15 | 09.06.'15 | 05.06.'15 | 03.06.'15 | 01.06.'15 | 29.05.'15 | 27.05.'15 | 26.05.'15 | 25.05.'15 | 22.05.'15 | 21.05.'15 | 20.05.'15 | 19.05.'15 | 15.05.'15 | 14.05.'15 | 12.05.'15 | 11.05.'15 | 08.05.'15 | 07.05.'15 | 05.05.'15 | 30.04.'15 | 28.04.'15 | 27.04.'15 | 22.04.'15 | 20.04.'15 | 17.04.'15 | 16.04.'15 | 15.04.'15 | 14.04.'15 | 10.04.'15 | 07.04.'15 | 03.04.'15 | 02.04.'15 | 01.04.'15 | 30.03.'15 | 27.03.'15 | 26.03.'15 | 25.03.'15 | 24.03.'15 | 23.03.'15 | 20.03.'15 | 19.03.'15 | 17.03.'15 | 16.03.'15 | 10.03.'15 | 09.03.'15 | 06.03.'15 | 03.03.'15 | 27.02.'15 | 26.02.'15 | 25.02.'15 | 24.02.'15 | 23.02.'15 | 20.02.'15 | 19.02.'15 | 17.02.'15 | 16.02.'15 | 13.02.'15 | 10.02.'15 | 05.02.'15 | 03.02.'15 | 02.02.'15 | 29.01.'15 | 28.01.'15 | 27.01.'15 | 23.01.'15 | 22.01.'15 | 20.01.'15 | 19.01.'15 | 16.01.'15 | 15.01.'15 | 14.01.'15 | 13.01.'15 | 12.01.'15 | 09.01.'15 | 29.12.'14 | 24.12.'14 | 22.12.'14 | 19.12.'14 | 18.12.'14 | 17.12.'14 | 16.12.'14 | 15.12.'14 | 12.12.'14 | 10.12.'14 | 09.12.'14 | 08.12.'14 | 05.12.'14 | 04.12.'14 | 03.12.'14 | 01.12.'14 | 28.11.'14 | 27.11.'14 | 24.11.'14 | 21.11.'14 | 20.11.'14 | 18.11.'14 | 17.11.'14 | 13.11.'14 | 12.11.'14 | 11.11.'14 | 10.11.'14 | 06.11.'14 | 05.11.'14 | 31.10.'14 | 30.10.'14 | 29.10.'14 | 28.10.'14 | 27.10.'14 | 24.10.'14 | 23.10.'14 | 22.10.'14 | 21.10.'14 | 16.10.'14 | 15.10.'14 | 13.10.'14 | 10.10.'14 | 09.10.'14 | 07.10.'14 | 26.09.'14 | 23.09.'14 | 19.09.'14 | 18.09.'14 | 17.09.'14 | 16.09.'14 | 15.09.'14 | 12.09.'14 | 11.09.'14 | 10.09.'14 | 08.09.'14 | 05.09.'14 | 04.09.'14 | 02.09.'14 | 01.09.'14 | 28.08.'14 | 26.08.'14 | 25.08.'14 | 22.08.'14 | 19.08.'14 | 18.08.'14 | 14.08.'14 | 06.08.'14 | 04.08.'14 | 01.08.'14 | 29.07.'14 | 28.07.'14 | 25.07.'14 | 24.07.'14 | 23.07.'14 | 22.07.'14 | 21.07.'14 | 18.07.'14 | 15.07.'14 | 14.07.'14 | 11.07.'14 | 08.07.'14 | 07.07.'14 | 03.07.'14 | 02.07.'14 | 01.07.'14 | 30.06.'14 | 27.06.'14 | 23.06.'14 | 17.06.'14 | 16.06.'14 | 13.06.'14 | 12.06.'14 | 11.06.'14 | 10.06.'14 | 06.06.'14 | 05.06.'14 | 04.06.'14 | 03.06.'14 | 02.06.'14 | 28.05.'14 | 27.05.'14 | 26.05.'14 | 23.05.'14 | 21.05.'14 | 20.05.'14 | 19.05.'14 | 16.05.'14 | 15.05.'14 | 14.05.'14 | 13.05.'14 | 12.05.'14 | 09.05.'14 | 08.05.'14 | 07.05.'14 | 02.05.'14 | 30.04.'14 | 29.04.'14 | 25.04.'14 | 24.04.'14 | 23.04.'14 | 22.04.'14 | 18.04.'14 | 15.04.'14 | 14.04.'14 | 11.04.'14 | 10.04.'14 | 09.04.'14 | 07.04.'14 | 02.04.'14 | 31.03.'14 | 28.03.'14 | 27.03.'14 | 26.03.'14 | 25.03.'14 | 24.03.'14 | 21.03.'14 | 18.03.'14 | 17.03.'14 | 14.03.'14 | 13.03.'14 | 12.03.'14 | 11.03.'14 | 10.03.'14 | 05.03.'14 | 03.03.'14 | 26.02.'14 | 25.02.'14 | 24.02.'14 | 21.02.'14 | 18.02.'14 | 17.02.'14 | 14.02.'14 | 13.02.'14 | 11.02.'14 | 07.02.'14 | 06.02.'14 | 05.02.'14 | 03.02.'14 | 31.01.'14 | 30.01.'14 | 27.01.'14 | 24.01.'14 | 23.01.'14 | 22.01.'14 | 21.01.'14 | 20.01.'14 | 16.01.'14 | 13.01.'14 | 10.01.'14 | 09.01.'14 | 08.01.'14 | 07.01.'14 | 02.01.'14 | 27.12.'13 | 23.12.'13 | 20.12.'13 | 19.12.'13 | 18.12.'13 | 17.12.'13 | 16.12.'13 | 13.12.'13 | 10.12.'13 | 09.12.'13 | 06.12.'13 | 05.12.'13 | 04.12.'13 | 03.12.'13 | 02.12.'13 | 29.11.'13 | 28.11.'13 | 25.11.'13 | 22.11.'13 | 20.11.'13 | 18.11.'13 | 14.11.'13 | 13.11.'13 | 12.11.'13 | 07.11.'13 | 06.11.'13 | 04.11.'13 | 31.10.'13 | 30.10.'13 | 28.10.'13 | 25.10.'13 | 24.10.'13 | 23.10.'13 | 22.10.'13 | 21.10.'13 | 17.10.'13 | 15.10.'13 | 14.10.'13 | 10.10.'13 | 09.10.'13 | 07.10.'13 | 01.10.'13 | 30.09.'13 | 25.09.'13 | 23.09.'13 | 19.09.'13 | 17.09.'13 | 13.09.'13 | 12.09.'13 | 11.09.'13 | 10.09.'13 | 06.09.'13 | 05.09.'13 | 04.09.'13 | 03.09.'13 | 02.09.'13 | 28.08.'13 | 26.08.'13 | 23.08.'13 | 21.08.'13 | 19.08.'13 | 14.08.'13 | 09.08.'13 | 07.08.'13 | 06.08.'13 | 31.07.'13 | 30.07.'13 | 29.07.'13 | 26.07.'13 | 24.07.'13 | 23.07.'13 | 22.07.'13 | 19.07.'13 | 16.07.'13 | 12.07.'13 | 11.07.'13 | 10.07.'13 | 08.07.'13 | 05.07.'13 | 03.07.'13 | 02.07.'13 | 01.07.'13 | 28.06.'13 | 27.06.'13 | 26.06.'13 | 24.06.'13 | 20.06.'13 | 17.06.'13 | 14.06.'13 | 12.06.'13 | 11.06.'13 | 10.06.'13 | 07.06.'13 | 06.06.'13 | 05.06.'13 | 04.06.'13 | 03.06.'13 | 31.05.'13 | 29.05.'13 | 28.05.'13 | 27.05.'13 | 24.05.'13 | 23.05.'13 | 21.05.'13 | 20.05.'13 | 15.05.'13 | 14.05.'13 | 13.05.'13 | 08.05.'13 | 07.05.'13 | 06.05.'13 | 03.05.'13 | 02.05.'13 | 30.04.'13 | 29.04.'13 | 26.04.'13 | 25.04.'13 | 24.04.'13 | 23.04.'13 | 22.04.'13 | 19.04.'13 | 17.04.'13 | 15.04.'13 | 10.04.'13 | 09.04.'13 | 08.04.'13 | 05.04.'13 | 04.04.'13 | 28.03.'13 | 27.03.'13 | 25.03.'13 | 22.03.'13 | 21.03.'13 | 20.03.'13 | 18.03.'13 | 15.03.'13 | 14.03.'13 | 13.03.'13 | 12.03.'13 | 11.03.'13 | 08.03.'13 | 07.03.'13 | 06.03.'13 | 04.03.'13 | 28.02.'13 | 27.02.'13 | 25.02.'13 | 22.02.'13 | 21.02.'13 | 20.02.'13 | 19.02.'13 | 18.02.'13 | 15.02.'13 | 13.02.'13 | 08.02.'13 | 07.02.'13 | 06.02.'13 | 04.02.'13 | 31.01.'13 | 30.01.'13 | 29.01.'13 | 28.01.'13 | 24.01.'13 | 23.01.'13 | 22.01.'13 | 21.01.'13 | 18.01.'13 | 16.01.'13 | 15.01.'13 | 14.01.'13 | 08.01.'13 | 04.01.'13 | 31.12.'12 | 27.12.'12 | 24.12.'12 | 20.12.'12 | 19.12.'12 | 14.12.'12 | 13.12.'12 | 12.12.'12 | 10.12.'12 | 07.12.'12 | 05.12.'12 | 04.12.'12 | 03.12.'12 | 29.11.'12 | 27.11.'12 | 22.11.'12 | 19.11.'12 | 16.11.'12 | 15.11.'12 | 13.11.'12 | 12.11.'12 | 08.11.'12 | 05.11.'12 | 02.11.'12 | 31.10.'12 | 30.10.'12 | 29.10.'12 | 26.10.'12 | 24.10.'12 | 23.10.'12 | 22.10.'12 | 19.10.'12 | 18.10.'12 | 17.10.'12 | 15.10.'12 | 12.10.'12 | 10.10.'12 | 09.10.'12 | 05.10.'12 | 04.10.'12 | 03.10.'12 | 02.10.'12 | 28.09.'12 | 27.09.'12 | 26.09.'12 | 24.09.'12 | 20.09.'12 | 19.09.'12 | 18.09.'12 | 14.09.'12 | 13.09.'12 | 12.09.'12 | 11.09.'12 | 10.09.'12 | 05.09.'12 | 04.09.'12 | 03.09.'12 | 31.08.'12 | 30.08.'12 | 24.08.'12 | 23.08.'12 | 22.08.'12 | 21.08.'12 | 17.08.'12 | 14.08.'12 | 13.08.'12 | 08.08.'12 | 07.08.'12 | 02.08.'12 | 01.08.'12 | 31.07.'12 | 27.07.'12 | 26.07.'12 | 24.07.'12 | 23.07.'12 | 19.07.'12 | 18.07.'12 | 17.07.'12 | 13.07.'12 | 12.07.'12 | 11.07.'12 | 10.07.'12 | 09.07.'12 | 06.07.'12 | 05.07.'12 | 04.07.'12 | 02.07.'12 | 28.06.'12 | 27.06.'12 | 26.06.'12 | 21.06.'12 | 20.06.'12 | 19.06.'12 | 18.06.'12 | 15.06.'12 | 14.06.'12 | 13.06.'12 | 12.06.'12 | 08.06.'12 | 06.06.'12 | 05.06.'12 | 04.06.'12 | 31.05.'12 | 30.05.'12 | 29.05.'12 | 28.05.'12 | 25.05.'12 | 24.05.'12 | 23.05.'12 | 22.05.'12 | 16.05.'12 | 15.05.'12 | 14.05.'12 | 11.05.'12 | 10.05.'12 | 09.05.'12 | 08.05.'12 | 07.05.'12 | 04.05.'12 | 02.05.'12 | 30.04.'12 | 27.04.'12 | 26.04.'12 | 23.04.'12 | 20.04.'12 | 19.04.'12 | 18.04.'12 | 16.04.'12 | 13.04.'12 | 12.04.'12 | 11.04.'12 | 10.04.'12 | 06.04.'12 | 05.04.'12 | 04.04.'12 | 03.04.'12 | 02.04.'12 | 28.03.'12 | 27.03.'12 | 23.03.'12 | 22.03.'12 | 21.03.'12 | 20.03.'12 | 19.03.'12 | 14.03.'12 | 13.03.'12 | 12.03.'12 | 08.03.'12 | 07.03.'12 | 05.03.'12 | 01.03.'12 | 29.02.'12 | 28.02.'12 | 27.02.'12 | 24.02.'12 | 23.02.'12 | 21.02.'12 | 20.02.'12 | 16.02.'12 | 15.02.'12 | 14.02.'12 | 10.02.'12 | 09.02.'12 | 08.02.'12 | 06.02.'12 | 03.02.'12 | 02.02.'12 | 30.01.'12 | 26.01.'12 | 24.01.'12 | 23.01.'12 | 20.01.'12 | 19.01.'12 | 18.01.'12 | 16.01.'12 | 13.01.'12 | 12.01.'12 | 11.01.'12 | 09.01.'12 | 04.01.'12 | 03.01.'12 | 02.01.'12 | 28.12.'11 | 27.12.'11 | 23.12.'11 | 21.12.'11 | 20.12.'11 | 19.12.'11 | 16.12.'11 | 14.12.'11 | 12.12.'11 | 09.12.'11 | 08.12.'11 | 07.12.'11 | 05.12.'11 | 02.12.'11 | 01.12.'11 | 30.11.'11 | 29.11.'11 | 25.11.'11 | 23.11.'11 | 18.11.'11 | 17.11.'11 | 16.11.'11 | 15.11.'11 | 10.11.'11 | 08.11.'11 | 03.11.'11 | 02.11.'11 | 31.10.'11 | 28.10.'11 | 27.10.'11 | 25.10.'11 | 24.10.'11 | 20.10.'11 | 19.10.'11 | 18.10.'11 | 14.10.'11 | 13.10.'11 | 12.10.'11 | 07.10.'11 | 06.10.'11 | 05.10.'11 | 04.10.'11 | 03.10.'11 | 30.09.'11 | 29.09.'11 | 28.09.'11 | 23.09.'11 | 21.09.'11 | 20.09.'11 | 14.09.'11 | 13.09.'11 | 12.09.'11 | 09.09.'11 | 06.09.'11 | 05.09.'11 | 02.09.'11 | 31.08.'11 | 30.08.'11 | 29.08.'11 | 24.08.'11 | 23.08.'11 | 18.08.'11 | 12.08.'11 | 11.08.'11 | 09.08.'11 | 08.08.'11 | 04.08.'11 | 03.08.'11 | 01.08.'11 | 29.07.'11 | 28.07.'11 | 25.07.'11 | 21.07.'11 | 18.07.'11 | 15.07.'11 | 12.07.'11 | 11.07.'11 | 08.07.'11 | 07.07.'11 | 05.07.'11 | 04.07.'11 |
Web: http://www.buzet.hr/
Email Buzet  
  RSS Buzet  RSS  Facebook Buzet  Buzet
© Svi materijali na ovom webu, izgled, i koncept su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu. Prijenos dozvoljen isključivo uz naznaku 'kako prenosi Lokalna Hrvatska' / * statistički podaci korišteni iz biltena Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr) / ** vremenska prognoza se preuzima direktno sa stranica Državnog Hidrometeorološkog zavoda hrvatske (www.dhmz.hr ) / *** vijesti JLS se preuzimaju sukladno Ugovoru Lokalne Hrvatske i pojedinih JLSa o sudjelovanju u projektu, autorsko pravo pripada pojedinim autorima / izdavač: Udruga Lokalna Hrvatska / oblikovanje: Davor Bačić / programiranje: Željko Erceg / projekt pokrenut MMIX / aktualni dizajn MMXIII/2013