linkovi
Projekt podržali
MAKARSKAMakarska je smještena u prirodno zaštićenoj luci, zatvorenoj s jugoistoka rtom Osejava, a sa sjeverozapada poluotokom Sv. Petar.
Grad se amfiteatralno širi prema padinama planine Biokovo (1762 m) koja je štiti od prodora kontinentalne klime te ima bujnu mediteransku vegetaciju, blagu zimu, duga i topla ljeta s osvježavajućim maestralom. Sunce je obasjava više od 2750 sati godišnje s temperaturom zraka višom od 20°C od lipnja do rujna, a prozirno more od lipnja do listopada ima temperaturu iznad 20°C.
Grad Makarska zauzima prostor od 8.857 ha (od čega je 2.536 ha Park prirode ''Biokovo'', 5.063 ha je površina mora i 1.256 ha je površina kopnenog dijela Grada.

Pod ukupnom površinom Grada Makarske smatra se površina u koju se ubraja i površina Parka prirode Biokovo i površina mora, odnosno površina unutar administrativnih granica.
Površina užeg područja Grada odnosi se na područje bez Parka prirode Biokovo i bez mora, a dijeli se na naselje Makarska i naselje Veliko Brdo.
Unutar površine naselja Makarska je i zaseok Puharići, Makar, Mlinice i Kotišina, a unutar površine naselja Veliko Brdo ubrajaju se i zaseoci Baškovići, Matići, Rusendići i Gojaci.

Grad Makarska ima 13 418 stanovnika prema zadnjem popisu stanovništva. Prema podatcima iz 2001. godine gustoća naseljenosti iznosila je 360,2 stanovnika po km2.
U ljetnoj sezoni Makarsku posjeti više od 15000 posjetitelja. Najvažnija grana gospodarstva u gradu Makarska je turizam. Zemljopisnim položajem i kulturno-povijesnim značajem Makarska je od svog postanka središte hrvatske mikroregije - Makarskog primorja.

Povijest grada
01Zbog svog jedinstvenog položaja Makarska je bila naseljena još u neolitiku, prije 8000 godina, što potvrđuju nalazi iz pećine Bubnjavača u Velikom Brdu. Antičko razdoblje potvrđuju brojni nalazi na Trgu fra Andrije Kačića Miošića, pokraj Franjevačkog samostana, na Glavici, u Donjoj luci i na poluotoku Sveti Petar.02
Prvi spomen antičkog naselja Inariona, kao stanice na obalnoj cesti Salona-Narona, donosi tabula Peutigeriana u prvoj polovici 4. stoljeća. U aktima salonitanskog sabora od 4. svibnja 533. godine navodi se Mucurum kao mjesto u kojem je utemeljena biskupija.STARA MAKARSKA1U Ravenatovom itineraru iz 7. stoljeća naselje se spominje i kao Aronia id est Mucru. Tijekom srednjeg vijeka županija Mokro je u sastavu Neretvanske kneževine i postaje respektabilna pomorska sila. Mletački dužd Petar Kandijan, došavši pod Mucules 18. rujna 887. godine, poražen je u velikoj pomorskoj bitci. U narednim stoljećima, u borbama za vlast, smjenjivali su se bribirski knezovi, bosansko-hercegovački vladari, ugarsko-hrvatski kraljevi i Venecija. Pod današnjim imenom Makarska se prvi put spominje 1502. godine. U doba turske vladavine Makarska je bila središte nahije Primorje, uvrđena s tri kule. Makarska je pripojena Mletačkoj republici 1684. godine. Pod stogodišnjom vladavinom mletačkog lava nastajali su temelji budućeg grada. Narednih stotinjak godina, za vrijeme francuske i austrijske vladavine, grad doživljava svoj kulturni i gospodarski uspon.


Najviše traga na izgled grada i formiranju života njegovih stanovnika ostavila je Venecija. Tada se formira barokna jezgra grada, a stanovnici usvajaju Europsku kulturu i povezuju se sa susjednim regijama. Iz toga razdoblja ostala nam je crkva Svetog Marka, crkva Svetog Filipa, Mletačka česma, nekoliko kasnobaroknih palača te crkva Svetog Petra koja je izgrađena na temeljima crkve iz ranokršćanskog vremena.

STARA MAKARSKA2Od prapovijesnih ilirskih tragova, rimskih ladanjskih vila rustica, srednjovjekovne gusarske moći županije Mokro u Neretvanskoj kneževini, turskih zidina i venecijanskog baroknog gradića, preko autrougarskog mondenog ljetovališta, sve do danas, makarska priča neraskidiva je od njenog zadivljujućeg prirodnog okoliša. Povijesna priča grada ispričana je kroz glasoviti Franjevački samostan, kaktedralnu crkvu sv. Marka, crkve sv. Filipa i Jakova, svetište Vepric, Kačićev trg, muzeje i galarije, preko kamneih uličica, trgova, plaža, kroz šumarke i planinske visove.

Dio bogatstva Makarske baštine i umjetnosti čuva se u Gradskom muzeju Makarska i Gradskoj galeriji Antuna Gojaka. Franjevački samostan Svete Marije više od pet stoljeća star, spomenik je od iznimne važnosti, a Malakološki muzej unutar njega jedan je od najpoznatijih u svijetu.

Malakološki muzej
MALAKMalakološki muzej franjevačkog samostana je utemeljen od fra Jure Radića godine 1963. Atraktivnom postavom morskih puževa i školjkaša Jadrana i čitavog svijeta danas je to turistički najpoznatija malakološka kolekcija Hrvatske. Uz bogatu malakološku kolekciju fra Jure Radića u muzeju se čuvaju vrijedan herbar bilja planine Biokovo i manja paleontološka kolekcija. Malakološki muzej u Makarskoj je muzej školjaka - ljuštura morskih mekušaca. Nastao je sistematskim i samoprijegornim radom teologa i prirodoznanstvenika dr. fra Jure Radića uz podršku i suradnju brojnih ljudi, znanstvenika, muzejskih djelatnika, kolekcionara, a posebno vjernog mu kolege fra Franje Careva, a pod najčešće spominjanim geslom "OD NARODA - NARODU - ZA NAROD".
Muzej je otvoren za javnost 30.travnja 1963. godine u starom dijelu Franjevačkog samostana koji je pod zakonskom zaštitom kao spomenik kulture.
Od preko 3000 primjeraka izloženih školjaka, u ovom muzeju se mogu vidjeti ne samo školjke Jadranskog mora već i brojne vrste tropskih i suptropskih mora koje su i najprivlačnijih boja i oblika među svim školjkama.

Svetište Vepric
VEPRICHrvatsko svetište Vepric je posvećeno Majci Božjoj Lurdskoj, a osnovao ga je 1908. g. biskup dr. Juraj Carić koji je tu i pokopan. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom među njima živo podsjeća na Lurd gdje se Bernardici Soubirous 1858. g. ukazala Blažena Djevica Marija 18 puta. U ovom svetištu podignuta je kapela sa sakristijom, oltar na trgu, ispovjedaonice, postaje križnog puta, dom za duhovne vježbe, staze za procesije.
Zbog svoje prirodne ljepote i tišine, ovo je svetište veoma posjećeno kroz cijelu godinu, a glavni su hodočasnički dani 11. veljače, 25. ožuljka, 15. kolovoza i 7. i 8. rujna.

Botanički vrt Kotišina
BOTANICKISmješten je na primorskim obroncima planine Biokovo iznad sela Kotišina, na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i sastavni je dio Parka prirode Biokovo. Vrt je utemeljio dr. fra Jure Radić (1920-1990), franjevac i znanstvenik, sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja, zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine Biokovo.
Biokovski botanički vrt nije botanički vrt u klasičnom smislu gdje se svaka biljka unosi prema određenim pravilima, već je zamišljen kao «ograđeni dio prirode» gdje će se zadržati prirodni oblici vegetacije sa samorodnom florom.

KASTELNa relativno maloj površini od 16,5 ha nalaze se vrlo raznolika staništa kao što su kamenjare, točila, vrletne stijene, obradive površine te kanjon Proslap s istoimenim slapom koji je veći dio godine suh, a oživi za vrijeme jakih kiša.
Na površini biokovskog botaničkog vrta Kotišina utvrđeno je oko 300 samoniklih biljnih svojti, od tipično mediteranskih do planinskih, a na nekim područjima sađene su egzote, poljoprivredno i ljekovito bilje.
U proljeće i rano ljeto vrt je najraskošniji i obiluje cvjetnim šarenilom dok se u ostalo doba godine u njemu uvijek može pronaći pokoji skriveni cvjetić. Kroz vrt vodi nekoliko pješačkih staza, a na glavnom ulazu u stijeni su uklesane riječi. Zbog svojih prirodnih i kulturnih atrakcija selo Kotišina i njen Botanički vrt privlače turiste i posjetitelje ne samo za vrijeme ljetne sezone, već tokom cijele godine.
Lokalna planinarska društva već su markirala okolne planinarske staze koje su dijelom pogodne i za bicikliste. Za Botanički vrt Kotišina brine se Park prirode Biokovo www.biokovo.com.

BOTANICKI1U selu Kotišina, neposrednoj blizini ulaza u vrt, uz samu liticu, nalaze se zidine velikog Kaštela - fortifikacijskog objekta iz 17. stoljeća koji impresionira svojim izgledom. Na mjestu današnje crkvice sv. Ante u Kotišini, koja je građena u razdoblju od 1901. do 1903. godine, bila je stara crkva za koju postoji podatak da je 1672. godine obnovljena, ali od nje nije ništa očuvano osim jednog natpisa koji je kao spomen-ploča uzidan na apsidi današnje crkve, a govori o posvećenju crkve koje je obavio 27. 4. 1681., u doba turske vladavine biskup Lišnjić.

U centru Kotišine se nalazi i spomen rodna kuća svećenika isusovca i pjesnika oca Petra Perice, rođenog 1881. godine. Otac Petar Perica s mnogim istaknutim hrvatskim domoljubima mučki je ubijen 1944. godine na Daksi, otočiću Dubrovačkog arhipelaga. Poznat je i kao autor omiljene hrvatske marijanske himne «Rajska djevo, kraljice Hrvata» i «Do nebesa nek' se ori». Kuća je obnovljena i uređena, a postoji mogućnost obilaska za sve zainteresirane i turističke grupe.

TURIZAM
Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina.
Zahvaljujući turizmu, danas grad Makarska osuvremenjuje infrastrukturni, gospodarski, zdravstveni, turističko-ugostiteljski, športsko-rekreativni i kulturni sustav.
Smještajni kapaciteti: 2450 hotelskih; cca 10000 privatni smještaj.
O kvaliteti makarskog turizma svjedoče brojne turističke nagrade i priznanja, ali i vrijedni turistički djelatnici koji iz godine u godinu rade na poboljšanju turističke ponude.
Važna činjenica je također što se iz godine u godinu pomalo produžuje turistička sezona (travanj i listopad) čemu teže sve turističke destinacije u Hrvatskoj.
U zadnjih nekoliko godina uvelike se ulaže u poboljšanje standarda, pogotovo smještajnih kapaciteta, kako hotelskih, tako i privatnih.
U lipnju je otvoren novi hotel Park koji je kategoriziran sa četiri zvjezdice, a u izgradnji je i hotel Osejava koji će također doprinijeti kvalitetnijoj turističkoj ponudi grada.
Turistička zajednica Grada Makarske, kao i ostali turistički subjekti , zaduženi su za promociju Makarske u Europi i svijetu na turističkim sajmovima. Londonski sajam (u mjesecu studenom) već godinama najveći je i najvažniji sajam na kojem se Makarska uspješno predstavlja.
Podaci Turističke zajednice Makarska govore da je u 2007. godini ostvareno čak 5% više noćenja u odnosu na 2006. godinu što podrazumijeva i pristojan postotak povećanja financijskog efekta.
Iako se Makarska u zimsko vrijeme odmara od masovnog turizma, turistički djelatnici se već pripremaju za nadolazeću turističku sezonu ulažući u postojeće resurse, planirajući, sklapajući nove poslove...
...
(1989) 18.06.'24 | 17.06.'24 | 12.06.'24 | 11.06.'24 | 10.06.'24 | 07.06.'24 | 06.06.'24 | 05.06.'24 | 04.06.'24 | 03.06.'24 | 31.05.'24 | 29.05.'24 | 27.05.'24 | 23.05.'24 | 22.05.'24 | 21.05.'24 | 20.05.'24 | 17.05.'24 | 16.05.'24 | 15.05.'24 | 14.05.'24 | 13.05.'24 | 10.05.'24 | 09.05.'24 | 08.05.'24 | 07.05.'24 | 06.05.'24 | 03.05.'24 | 02.05.'24 | 29.04.'24 | 25.04.'24 | 24.04.'24 | 23.04.'24 | 22.04.'24 | 19.04.'24 | 18.04.'24 | 16.04.'24 | 15.04.'24 | 12.04.'24 | 11.04.'24 | 08.04.'24 | 05.04.'24 | 04.04.'24 | 02.04.'24 | 29.03.'24 | 28.03.'24 | 27.03.'24 | 22.03.'24 | 21.03.'24 | 20.03.'24 | 19.03.'24 | 14.03.'24 | 11.03.'24 | 08.03.'24 | 07.03.'24 | 06.03.'24 | 05.03.'24 | 04.03.'24 | 01.03.'24 | 29.02.'24 | 28.02.'24 | 27.02.'24 | 26.02.'24 | 23.02.'24 | 22.02.'24 | 21.02.'24 | 20.02.'24 | 19.02.'24 | 16.02.'24 | 15.02.'24 | 14.02.'24 | 13.02.'24 | 12.02.'24 | 09.02.'24 | 08.02.'24 | 07.02.'24 | 06.02.'24 | 05.02.'24 | 02.02.'24 | 31.01.'24 | 30.01.'24 | 29.01.'24 | 26.01.'24 | 18.01.'24 | 12.01.'24 | 09.01.'24 | 08.01.'24 | 05.01.'24 | 02.01.'24 | 28.12.'23 | 22.12.'23 | 19.12.'23 | 15.12.'23 | 14.12.'23 | 13.12.'23 | 12.12.'23 | 11.12.'23 | 08.12.'23 | 07.12.'23 | 06.12.'23 | 05.12.'23 | 01.12.'23 | 30.11.'23 | 27.11.'23 | 22.11.'23 | 20.11.'23 | 17.11.'23 | 16.11.'23 | 14.11.'23 | 10.11.'23 | 08.11.'23 | 06.11.'23 | 03.11.'23 | 24.10.'23 | 23.10.'23 | 19.10.'23 | 17.10.'23 | 13.10.'23 | 12.10.'23 | 11.10.'23 | 10.10.'23 | 09.10.'23 | 06.10.'23 | 02.10.'23 | 29.09.'23 | 28.09.'23 | 26.09.'23 | 25.09.'23 | 22.09.'23 | 21.09.'23 | 04.09.'23 | 29.08.'23 | 16.08.'23 | 11.08.'23 | 04.08.'23 | 03.08.'23 | 02.08.'23 | 01.08.'23 | 26.07.'23 | 24.07.'23 | 21.07.'23 | 20.07.'23 | 19.07.'23 | 14.07.'23 | 10.07.'23 | 07.07.'23 | 04.07.'23 | 03.07.'23 | 30.06.'23 | 28.06.'23 | 27.06.'23 | 21.06.'23 | 16.06.'23 | 15.06.'23 | 14.06.'23 | 13.06.'23 | 12.06.'23 | 09.06.'23 | 07.06.'23 | 06.06.'23 | 02.06.'23 | 31.05.'23 | 29.05.'23 | 22.05.'23 | 10.05.'23 | 09.05.'23 | 08.05.'23 | 05.05.'23 | 04.05.'23 | 27.04.'23 | 26.04.'23 | 24.04.'23 | 21.04.'23 | 14.04.'23 | 13.04.'23 | 11.04.'23 | 07.04.'23 | 06.04.'23 | 05.04.'23 | 31.03.'23 | 29.03.'23 | 28.03.'23 | 27.03.'23 | 24.03.'23 | 22.03.'23 | 21.03.'23 | 14.03.'23 | 06.03.'23 | 03.03.'23 | 21.02.'23 | 14.02.'23 | 13.02.'23 | 10.02.'23 | 08.02.'23 | 07.02.'23 | 06.02.'23 | 03.02.'23 | 30.01.'23 | 27.01.'23 | 23.01.'23 | 18.01.'23 | 17.01.'23 | 16.01.'23 | 13.01.'23 | 12.01.'23 | 04.01.'23 | 03.01.'23 | 02.01.'23 | 29.12.'22 | 27.12.'22 | 22.12.'22 | 20.12.'22 | 19.12.'22 | 16.12.'22 | 15.12.'22 | 14.12.'22 | 13.12.'22 | 09.12.'22 | 08.12.'22 | 07.12.'22 | 02.12.'22 | 01.12.'22 | 30.11.'22 | 29.11.'22 | 28.11.'22 | 25.11.'22 | 21.11.'22 | 17.11.'22 | 14.11.'22 | 11.11.'22 | 10.11.'22 | 09.11.'22 | 04.11.'22 | 02.11.'22 | 31.10.'22 | 28.10.'22 | 27.10.'22 | 24.10.'22 | 21.10.'22 | 20.10.'22 | 19.10.'22 | 17.10.'22 | 14.10.'22 | 13.10.'22 | 12.10.'22 | 11.10.'22 | 10.10.'22 | 04.10.'22 | 03.10.'22 | 30.09.'22 | 29.09.'22 | 22.09.'22 | 16.09.'22 | 15.09.'22 | 13.09.'22 | 12.09.'22 | 09.09.'22 | 07.09.'22 | 06.09.'22 | 05.09.'22 | 01.09.'22 | 31.08.'22 | 30.08.'22 | 26.08.'22 | 24.08.'22 | 23.08.'22 | 17.08.'22 | 16.08.'22 | 11.08.'22 | 09.08.'22 | 08.08.'22 | 03.08.'22 | 02.08.'22 | 01.08.'22 | 29.07.'22 | 27.07.'22 | 26.07.'22 | 25.07.'22 | 22.07.'22 | 19.07.'22 | 15.07.'22 | 13.07.'22 | 11.07.'22 | 07.07.'22 | 06.07.'22 | 27.06.'22 | 24.06.'22 | 23.06.'22 | 13.06.'22 | 09.06.'22 | 08.06.'22 | 07.06.'22 | 02.06.'22 | 01.06.'22 | 31.05.'22 | 24.05.'22 | 23.05.'22 | 18.05.'22 | 16.05.'22 | 10.05.'22 | 09.05.'22 | 06.05.'22 | 05.05.'22 | 02.05.'22 | 28.04.'22 | 27.04.'22 | 26.04.'22 | 22.04.'22 | 21.04.'22 | 20.04.'22 | 19.04.'22 | 15.04.'22 | 14.04.'22 | 13.04.'22 | 12.04.'22 | 11.04.'22 | 08.04.'22 | 07.04.'22 | 06.04.'22 | 05.04.'22 | 04.04.'22 | 01.04.'22 | 31.03.'22 | 30.03.'22 | 29.03.'22 | 28.03.'22 | 25.03.'22 | 22.03.'22 | 21.03.'22 | 18.03.'22 | 17.03.'22 | 16.03.'22 | 15.03.'22 | 14.03.'22 | 10.03.'22 | 09.03.'22 | 08.03.'22 | 02.03.'22 | 25.02.'22 | 22.02.'22 | 21.02.'22 | 18.02.'22 | 15.02.'22 | 11.02.'22 | 10.02.'22 | 08.02.'22 | 07.02.'22 | 01.02.'22 | 31.01.'22 | 27.01.'22 | 18.01.'22 | 17.01.'22 | 10.01.'22 | 04.01.'22 | 03.01.'22 | 29.12.'21 | 27.12.'21 | 23.12.'21 | 22.12.'21 | 21.12.'21 | 17.12.'21 | 16.12.'21 | 15.12.'21 | 13.12.'21 | 10.12.'21 | 08.12.'21 | 06.12.'21 | 01.12.'21 | 30.11.'21 | 29.11.'21 | 26.11.'21 | 25.11.'21 | 24.11.'21 | 23.11.'21 | 22.11.'21 | 19.11.'21 | 17.11.'21 | 16.11.'21 | 15.11.'21 | 09.11.'21 | 05.11.'21 | 04.11.'21 | 03.11.'21 | 29.10.'21 | 28.10.'21 | 27.10.'21 | 25.10.'21 | 20.10.'21 | 19.10.'21 | 15.10.'21 | 14.10.'21 | 13.10.'21 | 12.10.'21 | 08.10.'21 | 07.10.'21 | 06.10.'21 | 05.10.'21 | 04.10.'21 | 01.10.'21 | 29.09.'21 | 28.09.'21 | 27.09.'21 | 24.09.'21 | 23.09.'21 | 21.09.'21 | 20.09.'21 | 16.09.'21 | 15.09.'21 | 14.09.'21 | 09.09.'21 | 08.09.'21 | 06.09.'21 | 03.09.'21 | 02.09.'21 | 01.09.'21 | 26.08.'21 | 25.08.'21 | 24.08.'21 | 23.08.'21 | 19.08.'21 | 18.08.'21 | 17.08.'21 | 10.08.'21 | 09.08.'21 | 06.08.'21 | 04.08.'21 | 03.08.'21 | 29.07.'21 | 28.07.'21 | 27.07.'21 | 23.07.'21 | 21.07.'21 | 20.07.'21 | 19.07.'21 | 15.07.'21 | 14.07.'21 | 13.07.'21 | 12.07.'21 | 09.07.'21 | 08.07.'21 | 07.07.'21 | 06.07.'21 | 01.07.'21 | 30.06.'21 | 29.06.'21 | 28.06.'21 | 24.06.'21 | 23.06.'21 | 21.06.'21 | 14.06.'21 | 09.06.'21 | 08.06.'21 | 07.06.'21 | 04.06.'21 | 02.06.'21 | 01.06.'21 | 31.05.'21 | 28.05.'21 | 27.05.'21 | 26.05.'21 | 25.05.'21 | 24.05.'21 | 21.05.'21 | 18.05.'21 | 17.05.'21 | 14.05.'21 | 13.05.'21 | 12.05.'21 | 07.05.'21 | 06.05.'21 | 05.05.'21 | 04.05.'21 | 03.05.'21 | 29.04.'21 | 26.04.'21 | 23.04.'21 | 22.04.'21 | 21.04.'21 | 20.04.'21 | 15.04.'21 | 14.04.'21 | 08.04.'21 | 06.04.'21 | 02.04.'21 | 01.04.'21 | 30.03.'21 | 29.03.'21 | 26.03.'21 | 22.03.'21 | 18.03.'21 | 17.03.'21 | 16.03.'21 | 12.03.'21 | 11.03.'21 | 10.03.'21 | 09.03.'21 | 08.03.'21 | 02.03.'21 | 01.03.'21 | 24.02.'21 | 22.02.'21 | 19.02.'21 | 18.02.'21 | 15.02.'21 | 11.02.'21 | 04.02.'21 | 02.02.'21 | 29.01.'21 | 27.01.'21 | 19.01.'21 | 18.01.'21 | 15.01.'21 | 14.01.'21 | 13.01.'21 | 11.01.'21 | 08.01.'21 | 07.01.'21 | 05.01.'21 | 04.01.'21 | 31.12.'20 | 29.12.'20 | 28.12.'20 | 24.12.'20 | 23.12.'20 | 22.12.'20 | 21.12.'20 | 17.12.'20 | 15.12.'20 | 14.12.'20 | 11.12.'20 | 10.12.'20 | 09.12.'20 | 08.12.'20 | 07.12.'20 | 04.12.'20 | 02.12.'20 | 01.12.'20 | 30.11.'20 | 27.11.'20 | 19.11.'20 | 13.11.'20 | 12.11.'20 | 04.11.'20 | 27.10.'20 | 26.10.'20 | 23.10.'20 | 22.10.'20 | 12.10.'20 | 02.10.'20 | 01.10.'20 | 30.09.'20 | 29.09.'20 | 25.09.'20 | 24.09.'20 | 21.09.'20 | 17.09.'20 | 15.09.'20 | 14.09.'20 | 10.09.'20 | 04.09.'20 | 03.09.'20 | 31.08.'20 | 27.08.'20 | 24.08.'20 | 17.08.'20 | 13.08.'20 | 11.08.'20 | 07.08.'20 | 06.08.'20 | 31.07.'20 | 29.07.'20 | 24.07.'20 | 22.07.'20 | 15.07.'20 | 13.07.'20 | 03.07.'20 | 01.07.'20 | 30.06.'20 | 25.06.'20 | 24.06.'20 | 23.06.'20 | 15.06.'20 | 12.06.'20 | 08.06.'20 | 05.06.'20 | 28.05.'20 | 27.05.'20 | 22.05.'20 | 21.05.'20 | 20.05.'20 | 19.05.'20 | 08.05.'20 | 07.05.'20 | 06.05.'20 | 05.05.'20 | 04.05.'20 | 30.04.'20 | 29.04.'20 | 27.04.'20 | 24.04.'20 | 23.04.'20 | 22.04.'20 | 21.04.'20 | 20.04.'20 | 17.04.'20 | 16.04.'20 | 15.04.'20 | 14.04.'20 | 10.04.'20 | 09.04.'20 | 08.04.'20 | 07.04.'20 | 06.04.'20 | 03.04.'20 | 02.04.'20 | 01.04.'20 | 31.03.'20 | 30.03.'20 | 27.03.'20 | 26.03.'20 | 25.03.'20 | 24.03.'20 | 23.03.'20 | 20.03.'20 | 19.03.'20 | 18.03.'20 | 17.03.'20 | 16.03.'20 | 13.03.'20 | 12.03.'20 | 11.03.'20 | 09.03.'20 | 06.03.'20 | 05.03.'20 | 04.03.'20 | 03.03.'20 | 28.02.'20 | 26.02.'20 | 25.02.'20 | 20.02.'20 | 18.02.'20 | 14.02.'20 | 13.02.'20 | 12.02.'20 | 11.02.'20 | 10.02.'20 | 07.02.'20 | 06.02.'20 | 05.02.'20 | 04.02.'20 | 03.02.'20 | 31.01.'20 | 30.01.'20 | 29.01.'20 | 28.01.'20 | 24.01.'20 | 23.01.'20 | 13.01.'20 | 10.01.'20 | 03.01.'20 | 02.01.'20 | 31.12.'19 | 30.12.'19 | 27.12.'19 | 23.12.'19 | 20.12.'19 | 18.12.'19 | 17.12.'19 | 16.12.'19 | 13.12.'19 | 12.12.'19 | 11.12.'19 | 09.12.'19 | 05.12.'19 | 04.12.'19 | 03.12.'19 | 29.11.'19 | 25.11.'19 | 22.11.'19 | 21.11.'19 | 20.11.'19 | 19.11.'19 | 18.11.'19 | 15.11.'19 | 14.11.'19 | 13.11.'19 | 12.11.'19 | 11.11.'19 | 08.11.'19 | 31.10.'19 | 28.10.'19 | 21.10.'19 | 18.10.'19 | 17.10.'19 | 15.10.'19 | 14.10.'19 | 10.10.'19 | 07.10.'19 | 04.10.'19 | 02.10.'19 | 01.10.'19 | 27.09.'19 | 26.09.'19 | 24.09.'19 | 20.09.'19 | 17.09.'19 | 16.09.'19 | 10.09.'19 | 09.09.'19 | 05.09.'19 | 02.09.'19 | 30.08.'19 | 23.08.'19 | 22.08.'19 | 21.08.'19 | 12.08.'19 | 07.08.'19 | 06.08.'19 | 02.08.'19 | 31.07.'19 | 26.07.'19 | 18.07.'19 | 17.07.'19 | 16.07.'19 | 05.07.'19 | 04.07.'19 | 02.07.'19 | 01.07.'19 | 27.06.'19 | 26.06.'19 | 24.06.'19 | 21.06.'19 | 19.06.'19 | 18.06.'19 | 17.06.'19 | 14.06.'19 | 11.06.'19 | 07.06.'19 | 06.06.'19 | 05.06.'19 | 04.06.'19 | 03.06.'19 | 31.05.'19 | 30.05.'19 | 28.05.'19 | 24.05.'19 | 22.05.'19 | 21.05.'19 | 20.05.'19 | 17.05.'19 | 16.05.'19 | 15.05.'19 | 13.05.'19 | 10.05.'19 | 09.05.'19 | 02.05.'19 | 29.04.'19 | 26.04.'19 | 25.04.'19 | 24.04.'19 | 23.04.'19 | 19.04.'19 | 18.04.'19 | 17.04.'19 | 16.04.'19 | 15.04.'19 | 12.04.'19 | 11.04.'19 | 10.04.'19 | 03.04.'19 | 02.04.'19 | 01.04.'19 | 28.03.'19 | 22.03.'19 | 20.03.'19 | 19.03.'19 | 18.03.'19 | 13.03.'19 | 12.03.'19 | 08.03.'19 | 06.03.'19 | 05.03.'19 | 04.03.'19 | 01.03.'19 | 28.02.'19 | 27.02.'19 | 26.02.'19 | 25.02.'19 | 22.02.'19 | 21.02.'19 | 19.02.'19 | 18.02.'19 | 15.02.'19 | 14.02.'19 | 13.02.'19 | 12.02.'19 | 11.02.'19 | 08.02.'19 | 06.02.'19 | 25.01.'19 | 22.01.'19 | 21.01.'19 | 18.01.'19 | 17.01.'19 | 16.01.'19 | 15.01.'19 | 14.01.'19 | 11.01.'19 | 10.01.'19 | 07.01.'19 | 04.01.'19 | 03.01.'19 | 31.12.'18 | 27.12.'18 | 24.12.'18 | 20.12.'18 | 19.12.'18 | 14.12.'18 | 11.12.'18 | 06.12.'18 | 30.11.'18 | 28.11.'18 | 27.11.'18 | 26.11.'18 | 23.11.'18 | 20.11.'18 | 16.11.'18 | 15.11.'18 | 14.11.'18 | 13.11.'18 | 09.11.'18 | 08.11.'18 | 31.10.'18 | 25.10.'18 | 23.10.'18 | 22.10.'18 | 19.10.'18 | 10.10.'18 | 09.10.'18 | 04.10.'18 | 03.10.'18 | 02.10.'18 | 27.09.'18 | 25.09.'18 | 21.09.'18 | 18.09.'18 | 13.09.'18 | 11.09.'18 | 10.09.'18 | 03.09.'18 | 31.08.'18 | 30.08.'18 | 29.08.'18 | 27.08.'18 | 23.08.'18 | 22.08.'18 | 17.08.'18 | 07.08.'18 | 06.08.'18 | 03.08.'18 | 02.08.'18 | 01.08.'18 | 31.07.'18 | 27.07.'18 | 20.07.'18 | 11.07.'18 | 10.07.'18 | 09.07.'18 | 05.07.'18 | 04.07.'18 | 02.07.'18 | 26.06.'18 | 22.06.'18 | 20.06.'18 | 19.06.'18 | 18.06.'18 | 15.06.'18 | 14.06.'18 | 13.06.'18 | 12.06.'18 | 11.06.'18 | 08.06.'18 | 07.06.'18 | 06.06.'18 | 05.06.'18 | 01.06.'18 | 30.05.'18 | 29.05.'18 | 28.05.'18 | 25.05.'18 | 24.05.'18 | 23.05.'18 | 21.05.'18 | 18.05.'18 | 17.05.'18 | 16.05.'18 | 15.05.'18 | 14.05.'18 | 10.05.'18 | 09.05.'18 | 07.05.'18 | 02.05.'18 | 27.04.'18 | 26.04.'18 | 23.04.'18 | 18.04.'18 | 16.04.'18 | 13.04.'18 | 12.04.'18 | 11.04.'18 | 10.04.'18 | 09.04.'18 | 05.04.'18 | 04.04.'18 | 03.04.'18 | 30.03.'18 | 29.03.'18 | 27.03.'18 | 22.03.'18 | 21.03.'18 | 20.03.'18 | 19.03.'18 | 13.03.'18 | 12.03.'18 | 09.03.'18 | 08.03.'18 | 05.03.'18 | 28.02.'18 | 27.02.'18 | 26.02.'18 | 19.02.'18 | 16.02.'18 | 15.02.'18 | 14.02.'18 | 13.02.'18 | 12.02.'18 | 09.02.'18 | 07.02.'18 | 06.02.'18 | 05.02.'18 | 02.02.'18 | 31.01.'18 | 30.01.'18 | 29.01.'18 | 26.01.'18 | 22.01.'18 | 19.01.'18 | 18.01.'18 | 17.01.'18 | 16.01.'18 | 15.01.'18 | 12.01.'18 | 11.01.'18 | 10.01.'18 | 08.01.'18 | 05.01.'18 | 04.01.'18 | 03.01.'18 | 02.01.'18 | 29.12.'17 | 28.12.'17 | 27.12.'17 | 22.12.'17 | 21.12.'17 | 20.12.'17 | 19.12.'17 | 18.12.'17 | 15.12.'17 | 14.12.'17 | 11.12.'17 | 06.12.'17 | 05.12.'17 | 04.12.'17 | 01.12.'17 | 30.11.'17 | 28.11.'17 | 27.11.'17 | 24.11.'17 | 23.11.'17 | 22.11.'17 | 21.11.'17 | 20.11.'17 | 15.11.'17 | 13.11.'17 | 10.11.'17 | 09.11.'17 | 08.11.'17 | 07.11.'17 | 02.11.'17 | 31.10.'17 | 27.10.'17 | 26.10.'17 | 25.10.'17 | 23.10.'17 | 16.10.'17 | 12.10.'17 | 11.10.'17 | 09.10.'17 | 06.10.'17 | 05.10.'17 | 03.10.'17 | 29.09.'17 | 25.09.'17 | 21.09.'17 | 20.09.'17 | 19.09.'17 | 18.09.'17 | 15.09.'17 | 11.09.'17 | 05.09.'17 | 04.09.'17 | 30.08.'17 | 28.08.'17 | 25.08.'17 | 24.08.'17 | 23.08.'17 | 22.08.'17 | 21.08.'17 | 16.08.'17 | 08.08.'17 | 03.08.'17 | 02.08.'17 | 01.08.'17 | 31.07.'17 | 27.07.'17 | 26.07.'17 | 25.07.'17 | 24.07.'17 | 20.07.'17 | 19.07.'17 | 17.07.'17 | 14.07.'17 | 11.07.'17 | 10.07.'17 | 07.07.'17 | 04.07.'17 | 03.07.'17 | 30.06.'17 | 29.06.'17 | 28.06.'17 | 26.06.'17 | 23.06.'17 | 21.06.'17 | 20.06.'17 | 19.06.'17 | 16.06.'17 | 14.06.'17 | 13.06.'17 | 12.06.'17 | 08.06.'17 | 05.06.'17 | 02.06.'17 | 01.06.'17 | 31.05.'17 | 30.05.'17 | 29.05.'17 | 25.05.'17 | 23.05.'17 | 22.05.'17 | 19.05.'17 | 18.05.'17 | 17.05.'17 | 15.05.'17 | 12.05.'17 | 11.05.'17 | 10.05.'17 | 09.05.'17 | 08.05.'17 | 05.05.'17 | 04.05.'17 | 03.05.'17 | 02.05.'17 | 28.04.'17 | 25.04.'17 | 24.04.'17 | 21.04.'17 | 18.04.'17 | 14.04.'17 | 13.04.'17 | 12.04.'17 | 11.04.'17 | 10.04.'17 | 07.04.'17 | 06.04.'17 | 05.04.'17 | 04.04.'17 | 03.04.'17 | 31.03.'17 | 30.03.'17 | 29.03.'17 | 28.03.'17 | 23.03.'17 | 22.03.'17 | 21.03.'17 | 20.03.'17 | 17.03.'17 | 16.03.'17 | 15.03.'17 | 14.03.'17 | 13.03.'17 | 10.03.'17 | 09.03.'17 | 08.03.'17 | 06.03.'17 | 03.03.'17 | 02.03.'17 | 28.02.'17 | 27.02.'17 | 24.02.'17 | 23.02.'17 | 22.02.'17 | 21.02.'17 | 20.02.'17 | 17.02.'17 | 14.02.'17 | 13.02.'17 | 09.02.'17 | 08.02.'17 | 07.02.'17 | 06.02.'17 | 03.02.'17 | 02.02.'17 | 01.02.'17 | 31.01.'17 | 27.01.'17 | 26.01.'17 | 25.01.'17 | 23.01.'17 | 19.01.'17 | 18.01.'17 | 17.01.'17 | 13.01.'17 | 11.01.'17 | 10.01.'17 | 09.01.'17 | 04.01.'17 | 03.01.'17 | 02.01.'17 | 30.12.'16 | 29.12.'16 | 28.12.'16 | 27.12.'16 | 21.12.'16 | 20.12.'16 | 16.12.'16 | 15.12.'16 | 14.12.'16 | 12.12.'16 | 08.12.'16 | 06.12.'16 | 05.12.'16 | 02.12.'16 | 01.12.'16 | 22.11.'16 | 21.11.'16 | 16.11.'16 | 14.11.'16 | 11.11.'16 | 10.11.'16 | 09.11.'16 | 08.11.'16 | 07.11.'16 | 04.11.'16 | 03.11.'16 | 31.10.'16 | 28.10.'16 | 27.10.'16 | 26.10.'16 | 24.10.'16 | 18.10.'16 | 10.10.'16 | 07.10.'16 | 06.10.'16 | 03.10.'16 | 23.09.'16 | 22.09.'16 | 21.09.'16 | 20.09.'16 | 19.09.'16 | 16.09.'16 | 15.09.'16 | 14.09.'16 | 12.09.'16 | 09.09.'16 | 08.09.'16 | 06.09.'16 | 02.09.'16 | 01.09.'16 | 31.08.'16 | 30.08.'16 | 29.08.'16 | 26.08.'16 | 25.08.'16 | 23.08.'16 | 22.08.'16 | 18.08.'16 | 17.08.'16 | 12.08.'16 | 11.08.'16 | 10.08.'16 | 08.08.'16 | 03.08.'16 | 01.08.'16 | 28.07.'16 | 26.07.'16 | 25.07.'16 | 21.07.'16 | 20.07.'16 | 19.07.'16 | 18.07.'16 | 14.07.'16 | 13.07.'16 | 08.07.'16 | 07.07.'16 | 06.07.'16 | 04.07.'16 | 01.07.'16 | 30.06.'16 | 29.06.'16 | 28.06.'16 | 27.06.'16 | 24.06.'16 | 23.06.'16 | 20.06.'16 | 17.06.'16 | 16.06.'16 | 15.06.'16 | 10.06.'16 | 09.06.'16 | 08.06.'16 | 07.06.'16 | 03.06.'16 | 01.06.'16 | 27.05.'16 | 25.05.'16 | 23.05.'16 | 20.05.'16 | 19.05.'16 | 18.05.'16 | 17.05.'16 | 16.05.'16 | 13.05.'16 | 11.05.'16 | 09.05.'16 | 03.05.'16 | 02.05.'16 | 29.04.'16 | 28.04.'16 | 27.04.'16 | 26.04.'16 | 25.04.'16 | 22.04.'16 | 21.04.'16 | 20.04.'16 | 19.04.'16 | 18.04.'16 | 15.04.'16 | 14.04.'16 | 13.04.'16 | 12.04.'16 | 11.04.'16 | 08.04.'16 | 07.04.'16 | 06.04.'16 | 05.04.'16 | 04.04.'16 | 01.04.'16 | 30.03.'16 | 29.03.'16 | 25.03.'16 | 24.03.'16 | 22.03.'16 | 18.03.'16 | 17.03.'16 | 16.03.'16 | 15.03.'16 | 14.03.'16 | 10.03.'16 | 09.03.'16 | 08.03.'16 | 04.03.'16 | 01.03.'16 | 24.02.'16 | 23.02.'16 | 22.02.'16 | 17.02.'16 | 16.02.'16 | 12.02.'16 | 11.02.'16 | 08.02.'16 | 29.01.'16 | 27.01.'16 | 22.01.'16 | 18.01.'16 | 11.01.'16 | 07.01.'16 | 05.01.'16 | 04.01.'16 | 30.12.'15 | 29.12.'15 | 28.12.'15 | 24.12.'15 | 23.12.'15 | 22.12.'15 | 21.12.'15 | 16.12.'15 | 15.12.'15 | 14.12.'15 | 03.12.'15 | 25.11.'15 | 23.11.'15 | 12.11.'15 | 11.11.'15 | 10.11.'15 | 09.11.'15 | 04.11.'15 | 02.11.'15 | 29.10.'15 | 28.10.'15 | 27.10.'15 | 26.10.'15 | 21.10.'15 | 19.10.'15 | 16.10.'15 | 14.10.'15 | 09.10.'15 | 01.10.'15 | 30.09.'15 | 29.09.'15 | 25.09.'15 | 24.09.'15 | 23.09.'15 | 18.09.'15 | 17.09.'15 | 16.09.'15 | 14.09.'15 | 04.09.'15 | 03.09.'15 | 02.09.'15 | 19.08.'15 | 18.08.'15 | 14.08.'15 | 13.08.'15 | 11.08.'15 | 07.08.'15 | 06.08.'15 | 04.08.'15 | 03.08.'15 | 27.07.'15 | 24.07.'15 | 21.07.'15 | 20.07.'15 | 17.07.'15 | 16.07.'15 | 10.07.'15 | 09.07.'15 | 08.07.'15 | 06.07.'15 | 30.06.'15 | 26.06.'15 | 23.06.'15 | 18.06.'15 | 17.06.'15 | 15.06.'15 | 12.06.'15 | 10.06.'15 | 05.06.'15 | 03.06.'15 | 02.06.'15 | 29.05.'15 | 28.05.'15 | 27.05.'15 | 25.05.'15 | 22.05.'15 | 21.05.'15 | 20.05.'15 | 19.05.'15 | 18.05.'15 | 15.05.'15 | 14.05.'15 | 13.05.'15 | 12.05.'15 | 11.05.'15 | 08.05.'15 | 07.05.'15 | 06.05.'15 | 05.05.'15 | 04.05.'15 | 30.04.'15 | 28.04.'15 | 24.04.'15 | 23.04.'15 | 30.03.'15 | 27.03.'15 | 24.03.'15 | 23.03.'15 | 20.03.'15 | 19.03.'15 | 18.03.'15 | 17.03.'15 | 16.03.'15 | 13.03.'15 | 12.03.'15 | 11.03.'15 | 10.03.'15 | 09.03.'15 | 06.03.'15 | 05.03.'15 | 04.03.'15 | 02.03.'15 | 27.02.'15 | 23.02.'15 | 20.02.'15 | 18.02.'15 | 17.02.'15 | 16.02.'15 | 13.02.'15 | 09.02.'15 | 06.02.'15 | 05.02.'15 | 04.02.'15 | 03.02.'15 | 30.01.'15 | 29.01.'15 | 28.01.'15 | 23.01.'15 | 21.01.'15 | 20.01.'15 | 19.01.'15 | 16.01.'15 | 15.01.'15 | 14.01.'15 | 13.01.'15 | 12.01.'15 | 09.01.'15 | 07.01.'15 | 05.01.'15 | 02.01.'15 | 31.12.'14 | 30.12.'14 | 29.12.'14 | 23.12.'14 | 18.12.'14 | 17.12.'14 | 16.12.'14 | 15.12.'14 | 10.12.'14 | 09.12.'14 | 05.12.'14 | 04.12.'14 | 01.12.'14 | 28.11.'14 | 27.11.'14 | 26.11.'14 | 25.11.'14 | 24.11.'14 | 21.11.'14 | 19.11.'14 | 18.11.'14 | 14.11.'14 | 13.11.'14 | 12.11.'14 | 11.11.'14 | 10.11.'14 | 03.11.'14 | 31.10.'14 | 30.10.'14 | 29.10.'14 | 28.10.'14 | 21.10.'14 | 17.10.'14 | 10.10.'14 | 06.10.'14 | 03.10.'14 | 02.10.'14 | 26.09.'14 | 25.09.'14 | 24.09.'14 | 22.09.'14 | 18.09.'14 | 16.09.'14 | 15.09.'14 | 12.09.'14 | 10.09.'14 | 09.09.'14 | 08.09.'14 | 05.09.'14 | 03.09.'14 | 02.09.'14 | 28.08.'14 | 27.08.'14 | 26.08.'14 | 25.08.'14 | 22.08.'14 | 21.08.'14 | 20.08.'14 | 19.08.'14 | 18.08.'14 | 14.08.'14 | 13.08.'14 | 12.08.'14 | 08.08.'14 | 07.08.'14 | 06.08.'14 | 04.08.'14 | 30.07.'14 | 28.07.'14 | 23.07.'14 | 22.07.'14 | 18.07.'14 | 17.07.'14 | 15.07.'14 | 11.07.'14 | 10.07.'14 | 09.07.'14 | 08.07.'14 | 04.07.'14 | 03.07.'14 | 02.07.'14 | 01.07.'14 | 23.06.'14 | 16.06.'14 | 13.06.'14 | 12.06.'14 | 11.06.'14 | 06.06.'14 | 05.06.'14 | 04.06.'14 | 03.06.'14 | 30.05.'14 | 29.05.'14 | 26.05.'14 | 23.05.'14 | 22.05.'14 | 21.05.'14 | 20.05.'14 | 19.05.'14 | 16.05.'14 | 15.05.'14 | 14.05.'14 | 12.05.'14 | 09.05.'14 | 08.05.'14 | 07.05.'14 | 06.05.'14 | 02.05.'14 | 30.04.'14 | 29.04.'14 | 28.04.'14 | 23.04.'14 | 22.04.'14 | 18.04.'14 | 17.04.'14 | 15.04.'14 | 11.04.'14 | 10.04.'14 | 09.04.'14 | 08.04.'14 | 07.04.'14 | 04.04.'14 | 03.04.'14 | 02.04.'14 | 01.04.'14 | 31.03.'14 | 28.03.'14 | 27.03.'14 | 26.03.'14 | 25.03.'14 | 24.03.'14 | 21.03.'14 | 20.03.'14 | 19.03.'14 | 18.03.'14 | 14.03.'14 | 13.03.'14 | 12.03.'14 | 11.03.'14 | 07.03.'14 | 06.03.'14 | 05.03.'14 | 28.02.'14 | 27.02.'14 | 25.02.'14 | 21.02.'14 | 20.02.'14 | 19.02.'14 | 18.02.'14 | 17.02.'14 | 13.02.'14 | 12.02.'14 | 10.02.'14 | 07.02.'14 | 06.02.'14 | 05.02.'14 | 04.02.'14 | 31.01.'14 | 30.01.'14 | 29.01.'14 | 28.01.'14 | 23.01.'14 | 22.01.'14 | 21.01.'14 | 17.01.'14 | 16.01.'14 | 15.01.'14 | 14.01.'14 | 10.01.'14 | 09.01.'14 | 07.01.'14 | 03.01.'14 | 30.12.'13 | 27.12.'13 | 24.12.'13 | 17.12.'13 | 16.12.'13 | 13.12.'13 | 12.12.'13 | 11.12.'13 | 10.12.'13 | 09.12.'13 | 04.12.'13 | 02.12.'13 | 29.11.'13 | 28.11.'13 | 27.11.'13 | 26.11.'13 | 25.11.'13 | 22.11.'13 | 21.11.'13 | 18.11.'13 | 15.11.'13 | 14.11.'13 | 13.11.'13 | 12.11.'13 | 11.11.'13 | 08.11.'13 | 07.11.'13 | 06.11.'13 | 05.11.'13 | 04.11.'13 | 31.10.'13 | 29.10.'13 | 28.10.'13 | 25.10.'13 | 23.10.'13 | 22.10.'13 | 18.10.'13 | 17.10.'13 | 11.10.'13 | 09.10.'13 | 07.10.'13 | 04.10.'13 | 03.10.'13 | 02.10.'13 | 01.10.'13 | 26.09.'13 | 23.09.'13 | 20.09.'13 | 19.09.'13 | 16.09.'13 | 09.09.'13 | 06.09.'13 | 04.09.'13 | 29.08.'13 | 22.08.'13 | 20.08.'13 | 03.04.'13 | 27.03.'13 | 25.03.'13 | 22.03.'13 | 21.03.'13 | 20.03.'13 | 19.03.'13 | 15.03.'13 | 14.03.'13 | 13.03.'13 | 11.03.'13 | 08.03.'13 | 07.03.'13 | 06.03.'13 | 05.03.'13 | 04.03.'13 | 01.03.'13 | 28.02.'13 | 27.02.'13 | 18.02.'13 | 15.02.'13 | 14.02.'13 | 13.02.'13 | 12.02.'13 | 08.02.'13 | 07.02.'13 | 06.02.'13 | 05.02.'13 | 04.02.'13 | 01.02.'13 | 29.01.'13 | 25.01.'13 | 24.01.'13 | 23.01.'13 | 22.01.'13 | 11.01.'13 | 07.01.'13 | 03.01.'13 | 31.12.'12 | 28.12.'12 | 21.12.'12 | 18.12.'12 | 13.12.'12 | 10.12.'12 | 07.12.'12 | 06.12.'12 | 05.12.'12 | 04.12.'12 | 29.11.'12 | 28.11.'12 | 27.11.'12 | 26.11.'12 | 21.11.'12 | 20.11.'12 | 19.11.'12 | 16.11.'12 | 15.11.'12 | 14.11.'12 | 13.11.'12 | 12.11.'12 | 09.11.'12 | 08.11.'12 | 07.11.'12 | 06.11.'12 | 30.10.'12 | 29.10.'12 | 26.10.'12 | 24.10.'12 | 23.10.'12 | 22.10.'12 | 19.10.'12 | 16.10.'12 | 15.10.'12 | 12.10.'12 | 05.10.'12 | 04.10.'12 | 28.09.'12 | 26.09.'12 | 21.09.'12 | 19.09.'12 | 18.09.'12 | 14.09.'12 | 13.09.'12 | 12.09.'12 | 11.09.'12 | 10.09.'12 | 07.09.'12 | 06.09.'12 | 05.09.'12 | 31.08.'12 | 30.08.'12 | 29.08.'12 | 28.08.'12 | 24.08.'12 | 22.08.'12 | 21.08.'12 | 20.08.'12 | 17.08.'12 | 16.08.'12 | 14.08.'12 | 10.08.'12 | 09.08.'12 | 08.08.'12 | 07.08.'12 | 06.08.'12 | 02.08.'12 | 01.08.'12 | 30.07.'12 | 27.07.'12 | 26.07.'12 | 25.07.'12 | 24.07.'12 | 20.07.'12 | 19.07.'12 | 18.07.'12 | 16.07.'12 | 13.07.'12 | 12.07.'12 | 11.07.'12 | 10.07.'12 | 06.07.'12 | 05.07.'12 | 02.07.'12 | 29.06.'12 | 28.06.'12 | 27.06.'12 | 26.06.'12 | 21.06.'12 | 19.06.'12 | 18.06.'12 | 15.06.'12 | 14.06.'12 | 12.06.'12 | 08.06.'12 | 06.06.'12 | 05.06.'12 | 01.06.'12 | 31.05.'12 | 30.05.'12 | 29.05.'12 | 28.05.'12 | 25.05.'12 | 24.05.'12 | 23.05.'12 | 22.05.'12 | 21.05.'12 | 18.05.'12 | 17.05.'12 | 16.05.'12 | 15.05.'12 | 14.05.'12 | 11.05.'12 | 10.05.'12 | 09.05.'12 | 08.05.'12 | 07.05.'12 | 04.05.'12 | 03.05.'12 | 02.05.'12 | 27.04.'12 | 26.04.'12 | 24.04.'12 | 23.04.'12 | 20.04.'12 | 17.04.'12 | 16.04.'12 | 13.04.'12 | 12.04.'12 | 11.04.'12 | 06.04.'12 | 05.04.'12 | 04.04.'12 | 02.04.'12 | 30.03.'12 | 29.03.'12 | 28.03.'12 | 27.03.'12 | 26.03.'12 | 23.03.'12 | 22.03.'12 | 21.03.'12 | 20.03.'12 | 19.03.'12 | 16.03.'12 | 15.03.'12 | 14.03.'12 | 13.03.'12 | 12.03.'12 | 09.03.'12 | 08.03.'12 | 07.03.'12 | 06.03.'12 | 05.03.'12 | 02.03.'12 | 01.03.'12 | 29.02.'12 | 28.02.'12 | 24.02.'12 | 23.02.'12 | 20.02.'12 | 17.02.'12 | 16.02.'12 | 15.02.'12 | 14.02.'12 | 10.02.'12 | 09.02.'12 | 08.02.'12 | 07.02.'12 | 06.02.'12 | 03.02.'12 | 02.02.'12 | 01.02.'12 | 31.01.'12 | 30.01.'12 | 27.01.'12 | 24.01.'12 | 23.01.'12 | 20.01.'12 | 19.01.'12 | 18.01.'12 | 17.01.'12 | 12.01.'12 | 02.01.'12 | 30.12.'11 | 29.12.'11 | 28.12.'11 | 23.12.'11 | 21.12.'11 | 20.12.'11 | 19.12.'11 | 16.12.'11 | 14.12.'11 | 13.12.'11 | 12.12.'11 | 08.12.'11 | 07.12.'11 | 06.12.'11 | 05.12.'11 | 02.12.'11 | 30.11.'11 | 29.11.'11 | 28.11.'11 | 25.11.'11 | 23.11.'11 | 22.11.'11 | 21.11.'11 | 18.11.'11 | 17.11.'11 | 16.11.'11 | 15.11.'11 | 14.11.'11 | 08.11.'11 | 07.11.'11 | 04.11.'11 | 02.11.'11 | 28.10.'11 | 27.10.'11 | 24.10.'11 | 21.10.'11 | 20.10.'11 | 19.10.'11 | 18.10.'11 | 14.10.'11 | 12.10.'11 | 11.10.'11 | 06.10.'11 | 04.10.'11 | 03.10.'11 | 30.09.'11 | 29.09.'11 | 28.09.'11 | 27.09.'11 | 26.09.'11 | 23.09.'11 | 21.09.'11 | 20.09.'11 | 14.09.'11 | 13.09.'11 | 05.09.'11 | 31.08.'11 | 30.08.'11 | 29.08.'11 | 26.08.'11 | 25.08.'11 | 24.08.'11 | 23.08.'11 | 22.08.'11 | 19.08.'11 | 16.08.'11 | 12.08.'11 | 09.08.'11 | 08.08.'11 | 04.08.'11 | 03.08.'11 | 01.08.'11 | 29.07.'11 | 27.07.'11 | 26.07.'11 | 13.07.'11 | 11.07.'11 | 08.07.'11 | 07.07.'11 | 06.07.'11 | 04.07.'11 | 24.06.'11 | 21.06.'11 | 20.06.'11 | 10.06.'11 | 09.06.'11 | 08.06.'11 | 07.06.'11 | 26.05.'11 | 18.05.'11 | 06.05.'11 | 05.05.'11 | 28.04.'11 | 27.04.'11 | 20.04.'11 | 19.04.'11 | 18.04.'11 | 12.04.'11 | 07.04.'11 | 24.03.'11 |
Web: http://www.makarska.hr
Email Makarska  
RSS Makarska  RSS 1 RSS Makarska  RSS 2  Facebook Makarska  Makarska  You Tube Makarska  gradmakarska
© Svi materijali na ovom webu, izgled, i koncept su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu. Prijenos dozvoljen isključivo uz naznaku 'kako prenosi Lokalna Hrvatska' / * statistički podaci korišteni iz biltena Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr) / ** vremenska prognoza se preuzima direktno sa stranica Državnog Hidrometeorološkog zavoda hrvatske (www.dhmz.hr ) / *** vijesti JLS se preuzimaju sukladno Ugovoru Lokalne Hrvatske i pojedinih JLSa o sudjelovanju u projektu, autorsko pravo pripada pojedinim autorima / izdavač: Udruga Lokalna Hrvatska / oblikovanje: Davor Bačić / programiranje: Željko Erceg / projekt pokrenut MMIX / aktualni dizajn MMXIII/2013